انسان های نخستین

اجداد اولیه ی انسان
در سال 1856 میلادی، معدنچیان در هنگام حفاری در اطراف دره های نئاندر در آلمان، در میان توده سنگ های آهکی متوجه یک اسکلت عجیب و غریب شدند. جمجمه این اسکلت شبیه جمجمه میمون بود و استخوان های پا نیز خمیده و بسیار مقاوم بودند. در آن زمان، دانشمندان این اسکلت را به سربازی متعلق پنداشتند که در جنگی که 50 سال پیش از آن رخ داده بود. به قتل رسیده بود. اما دانشمندان پس از مطالعات بیشتر، این اسکلت را متعلق به انسان ما قبل تاریخی دانستند که 50 هزار سال قبل می زیست! از آن زمان به بعد اسکلت های بیشتری از انسان های خیلی قدیمی تر یافت شده است. اکثر دانشمندان بر این باورند که انسان ها، میمون ها و بوزینه ها که همگی در راسته نخستیان (پریمات ها) قرار می گیرند، جد مشترکی دارند. به اعتقاد آن ها راسته نخستیان موسوم به ائوگیتپوپتیکوس 35 میلیون سال قبل در مصر می زیستند. 13 میلیون سال بعد نخستین حیوانات میمون نما در شرق آفریقا و بالای درختان زندگی می کردند که از نسل همین حیوانات، شمپانزه ها و گوریل های امروزی تکوین یافتند.
ائوگیپتوپیتکوس (بوزینه مصری) نخستین جانور شناخته شده از راستۀ نخستیان بود که به آنتروپوید معروف بودند. این گروه از پسانداران شامل میمون ها، بوزینه ها و انسان نماها می شوند. ائوگیتوپیتکوس وزنی برابر یک بچه آدمیزاد داشت و بر روی چهار دست و پا راه می رفت.

همچنین نسل حیوان منقرض شده ای به نام اوسترالوپیته سینه از همین جانوران منشعب شده بود. اسکلت یک انسان نمای اوسترالوپیته سینه در سال 1974 در آفریفا به دست آمد که به احتمال قوی بر روی پاهایش راه می رفت و حدود پنج میلیون سال قبل می زیست. این موجود مؤنث را شاید بتوان قدیمی ترین حیوان انسان نما نامید.
حدود دو میلیون سال قبل نخستین انسان ها به نام هومورودولفنسیس و نزدیکترین نوع انسان به نام هوموهابیلیس بر روی زمین ظهور پیدا کردند. هوموهابیلیس می توانست از ابزار استفاده کند و اندکی قدرت تکلم داشت. حدود دویست هزار سال بعد، نوع تکامل یافته تری از انسان ما قبل تاریخ به نام هوموارکتوس ظهور پیدا کرد که تنومندتر و بلندتر از هوموهابیلیس بود.
هوموساپینس از نظر دانشمندان، نخستین انسان از گونه امروزی بود که حدود 400000 سال قبل می زیست هوموساپینس ها یا انسان های هوشمند بر دو نوع بودند: یکی انسان های نئاندر تال که حدود 000/30 سال قبل از میان رفتند، و دیگر موجوداتی که به انسان های امروزی بسیار شبیه بودند.
هومورولفسیس را شاید بتوان نخستین نوع انسان دانست که حدود دو میلیون و سیصد هزار سال قبل در افریقا می زیست. او هم قد قدیمی ترین نوع انسان اوسترالوپتیکوس افارنسیسبود، اما مغز بزرگتری داشت. این موجود از ابزار سنگی ساده استفاده می کرد و برای خودش سرپناه ابتدایی می ساخت.
انسان نئاندرتال و انسان امروزی، از نوع انسان های با مغز بزرگتر، هوموساپینس (انسان هوشمند) بودند. البته نسل نئاندرتال ها منقرض شد زیرا احتمالاً توسط انسان های امروزی از شکارگاه هایشان بیرون رانده شدند.