مهارت های زندگی- خودآگاهی
دوستان عزیز مهارت های زندگی فقط آموزش آشپزی، مهارت های خانه داری و . . . نیست، بلکه اینها مهارت هایی هستند که مکمل زندگی به حساب می آید و ما را کمک می کنند تا بهتر بتوانیم نیازهایمان را مرتفع کنیم. اما مجموعه ای از مهارت ها هستند که اگر آنها نشناسیم و تقویت نکنیم نمی توانیم از استعدادها و دانش مان به خوبی بهره مند شویم و خواهی نخواهی دچار انزوا و عدم اعتماد به نفس می شویم. بنابراین از به بعد در کنار مهارت هایی مانند خانه داری و . . . مهارت های مانند خودآگاهی، تفکر خلاق، تفکر نقادانه، تصمیم گیری و . . . را که با عنوان «مهارت های زندگی» معرفی می شوند، توضیح و آموزش خواهیم داد.

خودآگاهی چیست و چه تأثیری در زندگی دارد؟
«خودآگاهی توانایی شناخت خود و آگاهی از خصوصیات نقاط ضعف و قوت، خواسته ها، ترس ها و انزجارهاست.» ویژگی هایی که شاید تا به حال به آنها فکر نکرده باشید و به خوبی از آنها مطلع نباشید. ویژگی های که شما را در بهبود روابط اجتماعی کمک می کند. اگر کسی از شما بخواهد که خود را معرفی کنید، چه می گویید؟ به سراغ اطلاعات عمومی و کلی مانند سن، جنس، نام خانوادگی، تحصیلات، وضعیت شغلی و. . . می روید یا می توانید توضیح جامعی درباره علایق، حساسیت ها، استعدادها، اولویت های زندگی تان و . . . ارائه دهید. خودآگاهی به شما کمک می کند تا دید بهتر و کامل تری نسبت به خود داشته باشید و در روابط فردی و اجتماعی بهتر عمل کنید. به عنوان مثال اگر شما کاملاً به اخلاق و خلق و خوی خود تسلط داشته باشید در انتخاب دوست، انتخاب رشته و . . . موفق تر هستید.
-شناخت و تقویت خودآگاهی
- در مهارت خودآگاهی با شناخت نقاط قوت خود می توانید آنها را تقویت و با شناخت نقاط ضعف خود می توانید آنها را کمرنگ و کنترل کنید و بنابراین بر رفتارها و عکس العمل های خود در موقعیت های مختلف تسلط بهتری دارید.
-از طریق خودآگاهی می توانید احساسات خود را بشناسید. شناخت احساسات به شما کمک می کند تا در بروز و کنترل آنها عملکرد بهتری داشته باشید. بسیاری از افراد احساسات خود را به علت ترس، عدم اعتماد به نفس و . . . بروز نمی دهد و این مسأله ممکن است موجب بروز اختلالات رفتاری مانند خشونت شود.
-با خودآگاهی شناخت بهتری از نیازهای خود پیدا می کنید و تلاش می کنید تا آنها را رفع و برآورده کنید.
-خودآگاهی کمک می کند تا اهداف واقعی زندگی تان را متناسب با علایق و استعدادها و شرایط زندگی تان بشناسید و به جای دنبال کردن اهداف تخیلی و غیرواقعی؛ تلاش کنید تا اهداف واقعی را به ثمر برسانید.
-خودآگاهی احساس ارزشمندی را در فرد بوجود می آورد. اگر خودتان را بشناسید و به ارزش های واقعی وجودتان پی ببرید می توانید در انتخاب مسیر زندگی دقت بیشتری داشته باشید و دنبال اهداف پوچ نروید و هر آنچه را که موجب ایجاد حس ارزشمندی در شما می شود دنبال کنید و در نهایت احساس رضایت کامل از زندگی داشته باشید.

پس وقت را هدر ندهید. قلم و کاغذی بردارید و ویژگی های مختلف خودتان را بنویسید. جدولی بکشید و در هر ردیف از جدول علایق، استعدادها، حساسیت ها، موفقیت ها، اولویت های زندگی و . . . و حتی شکست ها و تجربه هایی را که بدست آورده اید؛ بنویسید. درباره آنها فکر کنید، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و برای تقویت و اصلاح آنها اقدام کنید.
ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
آدرس الکترونیکی:


کانون ارتباطات و تبلیغات فرا