ریحان
عطر خوش و طعم مطبوع ریحان از ذهن هیچکس پاک نمی شود، به خصوص برای ما ایرانیان که این سبزی را معمولاً در جیره غذایی هر روزمان داریم و شنیدن نام این سبزی غذای اصیل ایرانی یعنی «کباب» را به یاد ما می آورد. نام علمی این گیاه Ocimum basilicum و از تیره نعناعیان است. ریحان یک گیاه یکساله است که ارتفاعش تا 60 سانتی متر نیز می رسد. تخم ریحان به شکل دانه های ریز سیاه رنگ است و برگ های آن در دو رنگ سبز و بنفش است. ما ایرانیان این گیاه را همراه با سبزی هایی که دیگری ماننده تره، نعنا، . . . و با عنوان «سبزی خوردن» و معمولاً به صورت خام مصرف می کنیم.

ریحان در ایران و افغانستان به صورت خودرو می روید اما در اکثر نقاط جهان باید کاشته شود. ریحان دارای خواص بسیاری از جمله درمان بیماری های دهان، دستگاه گوارش، دردهای میگرن و . . . است. مهمترین تأثیر ریحان کمک به هضم غذا است به همین دلیل است که ازقدیم همراه با کباب که غذای سنگینی است و چربی بالایی دارد، ریحان مصرف می کنند تا هضم را راحت تر کند. علاوه بر مصرف خام ریحان از برگ و تخم ریحان به صورت دم کرده یا جوشانده به عنوان مسکن و برای درمان اسهال، تب، هضم کننده غذا، ورم کلیه، سرگیجه و . . . استفاده می کنند. جالب است بدانید اگر شما یک گلدان ریحان داشته باشید و آن را جلوی پنجره بگذارید، مگس و پشه وارد خانه نمی شوند.

علاوه بر تمام موارد بالا، ریحان گیاهی است که امامان معصوم نیز مصرف آن را توصیه کرده اند. از جمله امام صادق (ع) و امام کاظم (ع).

امام کاظم (ع) می فرمایند: ریحان سل را درمان می کند.


و امام صادق (ع) ریحان را سبزی پیامبران گفته اند، مصرف آن را سفارش و 8 خاصیت را بیان کرده اند:

1-غذا را گوارا می کند.

2- منفذها را باز می کند.

۳- دهان را خوشبو می سازد.

4-باد گلو را خوشبو می سازد.

5- اشتها را به غذا افزایش می دهد.

6-مرض را از بین می برد.

7- شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.

۸-وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه امراض را ریشه کن می سازد.

***نوش جان ***
ثبت نظر
نام و نام خانوادگی :
آدرس الکترونیکی:


کانون ارتباطات و تبلیغات فرا