با جنابِ پیاز آشنا شوید (2)
فواید پیاز
پیاز دارای ۱۶۶ کیلوژول (۴۰ کیلوکالری) انرژی، کربوهیدراتها ، قند، فیبر، چربی، پروتئین ، آب ، تیامین (ویتامین ب۱) ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ، نیاسین (ویتامین ب۳) ، پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ، ویتامین ب۶ ، اسید فولیک (ویتامین ب۹) ، ویتامین C ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، منگنز ، فسفر ، پتاسیم ، روی و فلورید می باشد.
پیاز در سه نوع سفید، زرد و قرمز کشت می شود و هر سه حاوی مقداری آنتی اکسیدان است و برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد. پیاز موجب تقویت سیستم دفاعی بدن می شود، همچنین از افزایش فشار خون، چربی خون، غلظت و لخته خون مفید است. پیاز حاوی مقداری گوگرد است و گوگرد هم برای ضد عفونی کردن خون، ششها و برطرف کردن آسم، ورم گلو و برونشیت مؤثر است مصرف پیاز موجب تقویت غذه اشکی و گوارشی میشود. پیاز برای درمان انواع گزیدگی ها نیز مفید است. استفاده از پیاز یکی از روش های درمان چین و چروک و کک و مک صورت است همچنین برای جلوگیری از ریزش و افزایش رشد مو هم استفاده می شود.
پیاز در آشپزی هم کاربرد دارد و اتفاقاً یکی از مهمترین مواد غذایی به حساب می آید. پیاز تقریباً در تمام غذاها چه به صورت خام و چه پخته استفاده می شود. پیاز را در سالاد و یا به عنوان چاشنی غذا می توان خام و یا به صورت ترشی استفاده کرد. می توان در غذا به صورت آب پز یا سرخ شده استفاده کرد و می توان با آرد سوخاری سرخ کرد و به صورت پیاز سوخاری استفاده کرد.
جالب است بدانید که در قرآن کریم نیز در آیه 61 سوره بقره از پیاز صحبت شده است: :«و اِذ قُلتُم يـموسى لَن نَصبِرَ عَلى طَعام واحِد فَادعُ لَنا رَبَّكَ يُخرِج لَنا مِمّا تُنبِتُ الاَرضُ مِن بَقلِها وقِثّائِها وفومِها و عَدَسِها وبَصَلِها قالَ اَتَستَبدِلونَ الَّذى هُوَ اَدنى بِالَّذى هُوَ خَيرٌ اِهبِطوا مِصرًا فَاِنَّ لَكُم ما سَاَلتُم ...» «بصل» معادل عربی پیاز است.
حضرت رسول اکرم (ص) نیز در رابطه با پياز فرموده اند: «هر شهري كه وارد شديد قبل از هر چيز از پياز و سبزيهاي آن شهر بخوريد ايمن ميشويد از دردهاي آن شهر، ناراحتيها را بيرون كرده نيروي عضلاني و قوه شما را تأمين خواهد نمود و براي تب نافع است.»
بنابراین کسانی که در هنگام سفر اصطلاحاً «آب به آب» می شوند می توانند از پیاز همان شهر استفاده کنند و سفر خوبی داشته باشند.