مدینه



شهرمدینه یا مَدینَةُ النَّبی دومین شهر مهم مذهبی مسلمانان است که در کشور عربستان قرار دارد. نام قبلی این شهر «یثرب» بوده که بعد از هجرت پیامبر از مکه به این شهر، تغییر نام داده و به عنوان « مَدینَةُ النَّبی» و «مدینه» شناخته می شود. مَدینَةُ النَّبی به معنای شهر پیامبر است. شهر مدینه محل تولد امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع)، امام صادق(ع)، امام کاظم(ع)، امام رضا(ع)، امام جواد(ع)، امام هادی(ع) و امام عسکری است.
در این شهر مکان های زیارتی زیادی مانند مسجد و مرقد پیامبر اکرم (ص) و قبرستان بقیع وجود دارد. اما به غیر از مسجد پیامبر مساجد مهم دیگری از جمله مسجد قبا، مسجد شجره، مسجد العمره، مسجد عتبان بن مالک، مسجد امام علی(ع)، مسجد فَضِیخ، مساجد سبعه (هفت گانه) و . . . وجود دارد.
مهم ترین مکان زیارتی در این شهر، «مسجد النبی» یا همان مسجد پیامبر است. این مسجد به این دلیل مهم است که هم قبر پاک حضرت محمد (ص) در آن قرار دارد و هم اولین مسجدی است که بعد از هجرت پیامبر و به دست خودشان در این شهر ساخته شده است. لازم است بدانید قبر پیامبر ابتدا در خانه ایشان بود اما بعد از اینکه مسجد توسعه پیدا کرد و بزرگ شد، قبر ایشان در مسجد واقع شد. این مسجد بعد از مسجد الحرام (مکانی که کعبه در آن قرار دارد) مهم ترین مسجد مسلمانان است. مسجدالنبی همان مسجدی است که گنبدی سبز رنگ دارد که به آن گنبد هم «گنبد خضرا[1]» می گویند.
خوب است بدانید در گذشته خانه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) نیز در شهر مدینه و در کنار مسجد النبی قرار داشت. این خانه دو در داشت که یکی به مسجد باز می‌شد و حضرت هنگام نماز از آن وارد مسجد می‌شدند و در دیگری هم به بیرون مسجد باز می‌ شد که برای رفت آمد روزانه بود.
قبرستان بقیع هم یکی از مکان های مهم در شهر مدینه است. این قبرستان معروف ترین و قدیمترین و شناخته‌ترین قبرستان در اسلام است که در شرق مدینه قرار دارد. قبر پاک امام حسن (ع)، امام سجاد (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق(ع) در این قبرستان قرار دارد. البته گفته می شود قبر پنهان حضرت زهرا (س) نیز در این قبرستان است. علاوه بر امامان معصوم قبر افراد دیگری که همه جز اصحاب و یاران امامان و شهدای اسلام بوده اند و از جمله عموی پیامبر، مادر امام علی (ع) و مادر حضرت عباس (ع) در این قبرستان است.
مسلمانان هر گاه که برای زیارت خانه خدا به کشور عربستان سفر کنند، حتماً به مدینه هم می آیند. شما هم اگر روزی به این شهر رفتید خاطرات خود را از این سفر برای ما بفرستید.









[1] خضراء در عربی به معنای سبز است.